Uprava preduzeća podržala ponudu

Nedavno objavljena ponuda C & LC - Group, za preuzimanje somborske Betonjerke, dobila je i mišljenje uprave preuzeća.

Foto 6853Kako se navodi, ponuda je ocenjena kao pozitivna, te da je ponuđena cena u sladu sa važećim zakonskim propisima. Uprava preduzeća je u izdatom mišljenju pozitivno ocenila i nameru da sačuva delatnost i mesto poslovanja preduzeća, kao i to što se strateškim planovima ne predviđa smanjenje broja radnika. - Uprava podržava u celosti ponudu za preuzimanje akcija - piše u mišljenju koje su potpisali članovi odbora direktora, Milorad Lovrić, Siniša Savičić i Dragan Đurđev. Preduzeće C & LC – Group doo Beograd je pre desetak dana uputilo ponudu za preuzimanje, nepunih 25 odsto akcija (59.803 komada) AD Betonjerka Sombor, koje su uglavnom u vlasništvu bivših radnika. Ponuđeno je 570 dinara po akciji, što je po navodima, na nivou knjigovodstvene cene. Otkup će biti otvoren do 8. januara.
Vrednosni papir Betonjerke, danas, na Beogradskoj berzi košta 579 dinara, po čemu je vrednost preduzeća oko 1,2 miliona evra. Inače, C & LC – Group doo Beograd, je 75 odsto udela u somborskoj Betonjerci, kupila „u državnoj rasprodaji” pre nepunih godinu dana, za 542.000 evra. Kad se tome doda još 290.000 evra namenjenih za otkup poslednje četvrtine akcija, računica pokazuje da beogradsko preduzeće  vlasništvo namerava da kompletira, uz „uštedu” od najmanje pola miliona evra. Imaju li mali akcionari strpljenja da sačekaju novu ponudu većinskog vlasnika?
@ Pet, 28.12.2018. 08:00
ad betonjerka beogradska berza c&lc group dragan đurđev milorad lovrić ponuda za preuzimanje akcija privreda siniša savičić sombor uprava preduzeća
Prethodna vest Sledeća vest