Usvojen predlog budžeta i viša cena lokalnih taksi

Gradsko veće je zasedalo 143. put.

Foto 32590Većnici su usvoji predlog odluke o budžetu grada Sombora za 2019 godinu. Procenjeni budžetski prihodi iznose 2,986 milijardi dinara, od toga porezi na dohodak, dobit i kapitalne dobitke 1,186 milijardi, porezi na imovinu 661 milion dinara, transferi 400 miliona, a drugi prihodi 619 miliona dinara. Rashodna budžetska strana, planirana je na nivou prihode, uz sledeće udele u ukupnom iznosu, gradska uprava, izvršni organ, skupština i pravobranilaštvo 13,46 odsto, izdvajanja za komunalnu oblast 31,82 odsto, društvene delatnosti 20,16 odsto, te obrazovanje 19,58 odsto - objavljeno je u zvaničnom izveštaju sa sednice Gradsko veća. Gradski ministri su na poslednjoj sednici usvoji predlog odluke o gradskim administrativnim taksama, lokalnim komunalnim taksama na teritoriji grada Sombora kao i predlog odluke o naknadama za usluge koje gradska uprava vrši drugim licima. Uglavnom prihvaćeno je povećanje svih lokalnih taksi za 3,5 odsto. Tako će firmarina u „ekstra zoni A” ubuduće koštati preko 98.000 dinara, dok će ta izdvajanja u najnižoj „četvrtoj zoni” iznositi oko 33.000 dinara. Pored firmarina poskupljenje od 3,5 odsto obuhvatiće iznajmljivanje prostora za reklamne panoe, takse za držanje motornih vozila koje se plaćaju prilikom registracije, kao i za postavljanje bašta ugostiteljskih objekata, pokretnih objekata za ishranu i zabavu, odnosno stubova, transformatora i dr. U prilogu vesti možete preuzeti zvanične odluke u poskupljenju lokalnih taksi i naknada.
Gradski većnici su na 143. zasedanju su prihvatili Nacrt Statuta grada Sombora, čije je prilagođavanje propisano Zakonom o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi. Predloženi Statut će biti dostavljen Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, radi pribavljanja mišljenja. Većnici su ovom prilikom dali saglasnost na programe poslovanja javnih komunalnih preduzeća Vodokanal, Čistoća, Zelenilo, Prostor, Energana i Parking servis, odnosno programe poslovanja javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti.
Većnik za međunarodnu saradnju i saradnju sa republičkim i pokrajinskim organima, Goran Milić, nije prisustvovao ni ovom zasedanju.
@ Sre, 12.12.2018. 03:37
društvo firmarina goran milić gradska administrativna taksa gradsko veće jkp čistoća jkp energana jkp parking servis jkp prostor jkp vodokanal jkp zelenilo lokalna administrativna taksa ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nacrt statuta grada sombora predlog budžeta prihodi rashodi sombor
Prethodna vest Sledeća vest