Odeća i obuća skuplji za dva odsto

Objavljeni indeks potrošačkih cena za oktobar.

Foto 6665Cene ovih proizvoda i usluga u oktobru 2018. godine, u poređenju sa septembrom, prosečno su porasle za više od 0,3 odsto. Potrošačke cene su prethodnog meseca, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećane za 2,2 odsto. Isti procenat povećanja cena zabeležen je i u odnosu na decembar 2017. godine - 2,2 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u oktobru je zabeležen mesečni rast cena je u grupama odeća i obuća (2,0 odsto), transport (0,9 odsto), rekreacija i kultura (0,4 odsto) i u grupama hrana i bezalkoholna pića, odnosno restorani i hoteli (za po 0,3 odsto). Rast cena je zabeležen i u grupi stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,2 odsto) i u grupama zdravstvo i komunikacije (za po 0,1 odsto).
Pad cena je zabeležen u grupi nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,2 odsto) i u grupama alkoholna pića i duvan, te obrazovanje (za po 0,1 odsto).
@ Pet, 16.11.2018. 08:00
alkoholna pića i duvan hrana i bezalkoholna pića indeks potrošačkih cena komunikacije odeća i obuća privreda rekreacija i kultura republički zavod za statistiku restorani i hoteli sombor stan, voda, električna energija, gas i druga goriva transport zdravstvo
Prethodna vest Sledeća vest