Večeras promocija knjige Emira Kusturice

Izdavačka kuća „Vukotić media” i Kulturni centar „Laza Kostić”, organizuju promociju knjige „Šta mi ovo treba”, čiji je autor režiser Emir Kusturica.

Foto 34512 Promocija će biti priređena u svečanoj sali Županije, u petak, 16. novembra, u 19 časova. Jedan od najpoznatijih filmskih stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije, Emir Kusturica objavio je u izdanju „Vukotić media” svoju treću knjigu, pod nazivom „Šta mi ovo treba”. Knjiga sadrži dnevničke zapise u poslednjih 25 godina, od rata u Bosni i Hercegovini, pa do današnjih zbivanja u zemlji i svetu.
- Zapisi u ovoj knjizi nemaju namjeru da odgovore na pitanja, niti da razriješe velike dileme. Sve je tu nastalo iz potrebe da svjedočim o vremenu u kojem živim i ostavim trag onima koji će u budućnosti provjeriti da li je sve ovo trebalo - piše Kusturica u uvodu knjige.
U zapisima su dramatične epizode oko snimanja filma „Andergraund”, polemike sa sarajevskim javnim ličnostima, svađe i mirenja sa Abdulahom Sidranom, razlozi zašto ne može biti muslimanski izdajnik ako nije musliman, zašto nije ni Bošnjak, zašto je srastao sa srpskom kulturom i hrišćanstvom, zašto voli Republiku Srpsku i Rusiju, zašto Srbiji ne daju da bude i Istok i Zapad. U knjizi su i polemike i odgovori na napade raznih francuskih levičarskih filozofa, prezir prema fejsbukovim „septičkim jamama”, uzbudljivi i iskreni razgovori sa Maradonom, ali i stavovi o svetskoj politici i globalizaciji, navodi se u najavi promocije.
@ Pet, 16.11.2018. 00:44
društvo emir kusturica knjiga književnost kultura kulturni centar laza kostić promocija sombor
Prethodna vest Sledeća vest