Scensko-muzički program VELIKI DANI 1918.

Večeras (utorak, 13. novembar) na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor u 20 časova biće upriličen scensko-muzički program VELIKI DANI 1918 povodom stogodišnjice prisajedinjenja Sombora i Vojvodine Srbiji.

Scenario i u režiju oFoto 34493vog programa potpisuje Milivoje Mlađenović, a organizatori su KC „Laza Kostić“ Sombor i Narodno pozorište Sombor. U programu, osim glumaca, Saše Torlaković, Biljane Keskenović, Srđana Aleksića, Pere Stojančevića, Dragane Šuše, Marka Markovića i Nemanje Bakić, učestvuju i Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva i Tamburaški orkestar Dušana Gladića iz Apatina.
-Srpska vojska ušla je u Sombor 13. novembra 1918, to je dan uoči slave Sveti Vrači, Kozma i Damjan. Oko tog detalja spleteno je nekoliko izmišljenih događaja iz svakodnevnog života Srba i Bunjevaca i njihovih predvodnika (Joce Laloševića i Antuna Bošnjaka). Koliko veliki događaji remete svakodnevni život čestitih Somboraca – to je pitanje koje se nenametljivo javlja u ovoj scensko-muzičkoj formi - kaže  Milivoje Mlađenović.
Ulaznice su besplatne i mogu se podići na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor.
@ Uto, 13.11.2018. 13:05
kulturni centar "laza kostić" milivoje mlađenović narodno pozorište sombor sombor somborsko pevačko društvo
Prethodna vest Sledeća vest