Sloga: Tražimo značajnije povećanje plata

Dopis Sindikata zdravstva i socijalne zaštite povodom izjava predsednika Republike, odnosno Vlade Srbije o povećanju primanja zaposlenih u zdravstvu.

Foto 34016- Ogromno uznemirenje među zaposlene unela je izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, data u sredstvima javnog informisanja, kojom je najavljeno povećanje plata samo delu zaposlenih u zdravstvu i to u nejednakom procentu. Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga” podseća da je prosečna plata u zdravstvu ispod proseka u Republici, što je apsolutno neprihvatljivo, obzirom na poslove koji se obavljaju, a koji nose ogromnu odgovornost.
- Uvažavajući dobro stanje u budžetu, na osnovu podataka koje su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Ana Brnabić više puta iznosili u sredstvima javnog informisanja, neophodno je značajno povećanje plata. Činjenica je da zbog niskih primanja i loših uslova rada, ne odlaze u inostranstvo samo mladi, već i zaposleni sa višegodišnjim iskustvom koji su nosioci delatnosti - navodi se u saopštenju sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga”.
@ Čet, 08.11.2018. 03:29
predsednica vlade ana brnabić predsednik aleksandar vučić privreda prosečna plata sindikat zdravstva i socijalne zaštite sloga sombor zdravstvo
Prethodna vest Sledeća vest