Sloga: Vlada nenadležna za odlaganje primene zakona

Javnosti su se povodom ukidanja primene platnih razreda obratili Udruženi sindikati Sloga.

Foto 34016- Za Udružene sindikate Srbije „Sloga” odluka Vlade Srbije da odloži primenu platnih razreda za zaposlene u javnim službama za 2020. godinu ne predstavlja iznenađenje. Naprotiv, ovo je očekivani potez aktuelne vlasti koji se mogao naslutiti na osnovu svih njenih dosadašnjih manipulacija i obećanja o boljem životu i standardu građana. Međutim, za Slogu je najvažnije pitanje vladavine prava, jer odakle pravo Vladi Srbije da stavi van snage primenu zakona koji je predhodno izglasan u Skupštini Srbije i čiji je datum primene sastavni deo zakona?
Izražavamo ozbiljnu sumnju da je ovo sastavni deo nezakonite strategije vlasti da se sprema za vanredne izbore u 2019. godini i promenu Ustava, i da će novac koji bi bio potreban za primenu platnih razreda otići u predizborne agitacije, manipulativnim izdvajanjima za pojedine kategorije zaposlenih i penzionera u vidu jednokratnih novčanih pomoći i slično. Ovo je samo još jedan od gomile dokaza da se aktuelna vlast ponaša autokratski i krši sve norme demokratije i vladavine prava, uključujući i Ustav zemlje koju predstavlja - piše u saopštenju USS Sloga.
@ Uto, 06.11.2018. 08:30
platni razredi za zaposlene u javnim službama privreda sombor udruženi sindikati srbije sloga vanredni izbori vlada srbije vladavina prava
Prethodna vest Sledeća vest