Dan Gimnazije, IT razred u prvom planu

Svečanosti povodom dana škole, prethodio je sastanak o IT obrazovanju učenika, na kome su uz domaćine učestvovali i predstavnici kompanija koje se bave informacionim tehnologijama i koje su pokazale interesovanje za ulaganje u ovu oblast.

Foto 34326 - Svi znaju naše zajedničke napore kako Gimnazije tako i lokalne samouprave da se u Gimnaziji Veljko Petrović otvori informatičko odeljenje, te zato veliki podstrek i podsticaj za nas znači što smo to ove godine uspeli. Uz nesebičnu pomoć profesora, lokalne samouprave, nevladinih organizacija i celokupne zajednice danas imamo odeljenje informatičara, što predstavlja samo jedan korak bliže IT sferi i mogućnosti razvoja našeg grada u tom pravcu, kako bi naša deca sutra ostajala u svom gradu i radili mnogo kvalitetnije i plaćenije poslove - rekla je gradonačelnica Dušanka Golubović. Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice je ovom prilikom predstavio neke potencijale lokalne samouprave, te šta to lokalna samouprava trenutno može da pruži IT kompanijama i na taj način stvori uslove kako bi se generacija svršenih informatičara zadržala u svom gradu. - Zaključak je da se mora delovati mnogo brže, obzirom da je period od četiri godine kada bismo dobili prve programere, veoma dug, u odnosu na brzinu razvoja informacionih tehnologija. Gradonačelnica je prenela predstavnicima kompanija, zainteresovanih za otvaranje firmi u Vojvodini i Somboru, da se ne plaše, već odvaže i uz saradnju sa lokalnom samoupravom, urade to ovde, baš u Somboru. Grad će se potruditi da im obezbedi kvalitetnu, obrazovanu radnu snagu, koja već ima znanja iz oblasti informatike.
Na samoj svečanosti obeležavanja Dana Gimnazije Veljko Petrović, gostima se obratio direktor škole dr Ladislav Fekete, koji se osvrnuo na proteklu školsku godinu i pohvalio odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, zahvaljujući kojoj, danas, učenici imaju novu fiskulturnu salu, a i novoformirano odeljenje informatičara. Škola je, kao i prethodnih godina, diplomama i knjigama, nagradila najuspešnije učenike.
@ Sre, 17.10.2018. 02:33
branislav svorcan dan škole dr ladislav fekete dušanka golubović fiskulturna sala gimnazija veljko petrović gradonačelnica it razred obrazovanje sombor
Prethodna vest Sledeća vest