Otvorena prva samostalna izložba Milene Ferenčević

Članica Umetničkog studija Sombor, dvadesettrogodišnja umetnica Milena Ferenčević, održala je svoju prvu samostalnu izložbu slika, pod nazivom „Moderno ropstvo“. Izložba će biti postavljena do 30. septembra u Salašu u srcu grada.

Foto 34264 Na otvaranju izložbe, o Mileninom radu govorio je akademski slikar Miloš Pejović, koji je, između ostalog, istakao da umetnica ima naglašen izrazito ekspresionistički stav koji energično emituje posmatraču. Iako je na početku stvaralaštva, ona jasno izražava svoj doživljaj stvarnosti. Slikar Danijel Peršić, Milenin nastavnik slikanja, istakao je da je Milena već izgradila svoj umetnički izraz, te da je on jedinstven. Kako umetnica navodi, od samog čina stvaranja, žena je u inferiornijem položaju. Njena dela govore o ulogama žena u 21. veku, koje se nisu znatno promenile ni dan danas. Žena je robinja svog partnera, porodice, okoline, zanimanja, a najviše od svega rob medija. Otvaranje izložbe „Moderno ropstvo” upotpunila je autorska kompozicija, koju je na saksofonu izvela Katarina Stojkov.
- Povodom Dečje nedelje, Umetnički studio Sombor organizovaće u subotu, 6. oktobra, od 15 do 17 sati ispred kafića Des Arts, javnu radionicu svojih polaznika. Na ovaj način, svi zainteresovani moći će da vide mlade umetnike na delu i da se upoznaju sa radom Umetničkog studija Sombor - objavili su domaćini skupa.
@ Pet, 05.10.2018. 04:14
danijel peršić dečija nedelja des arts katarina stojkov kultura milena ferenčević miloš pejović moderno ropstvo sombor umetnički studio sombor
Prethodna vest Sledeća vest