Priznanja za somborske lekare

U okviru akcije „Pokrenimo srce” dodeljena su nagrade lekarima koji su svojim zalaganjem spasili ljude reanimacijom, odnosno ponovo pokrenuli srce.

Foto 34262 Priznanja dodeljuju Resuscitacioni savet Srbije i Red vitezova templara „Sveti Maksim Branković”. Ove godine, priznanja su, na stručnom skupu u Subotici, uručena lekarima iz Subotice i Sombora, Zrenjanina i Kule. Stručni skupje okupio više 250 učesnika sa teritorije Srbije, a organizovan je u okviru obeležavanja Evropskog dana borbe protiv srčanog zastoja. Bio je posvećen novinama u oblasti resuscitacije pa su se predavanja odnosila na primenu kioseonika, kapnografiju u resuscitaciji, kao i prevenciju srčanog zastoja.
Među laureatima je bila i primarijus Snežana Holcer Vukelić iz službe Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić” u Somboru. - Svi mi u hitnoj pomoći kada oživomo čoveka, ljudi nas još ne vide, ali nama je toplo oko srca, znaš zbog čega radiš i zašto vredi da se trudiš da sve promeniš. Ovo nije samo moja, ovo je nagrada svih mojih timova za sve uspešne reanimacije i motivacija da vratimo još više života – izjavila je na svečanosti doktorka Holcer Vukelić.
@ Čet, 04.10.2018. 09:00
akcija pokrenimo srce dom zdravlja dr đorđe lazić društvo evropski dan borbe protiv srčanog zastoja hitna pomoć red vitezova templara sveti maksim branković resuscitacioni savet srbije snežana holcer vukelić sombor
Prethodna vest Sledeća vest