PU Sombor: Uhapšen autoprevoznik

Akcija Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije. Uhapšeno 14 osoba i podnete krivične prijave u redovnom postupku protiv 24 lica na teritoriji Srbije.

Foto 6442- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u saradnji sa Odsekom poreske policije u tom gradu i Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su J.M. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave. Sumnja se da je J.M., kao vlasnika autoprevozničke radnje od februara 2016. do decembra 2017. godine pribavio 140 lažnih fiskalnih i gotovinskih računa, navodno izdatih od strane više privrednih društava - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Postoje osnovi sumnje da je te falsifikovane i gotovinske račune, J.M. u svom knjigovodstvu prikazao kao istinite, na osnovu čega je ostvario pravo na odbitak dugovanog poreza i iskazao umanjenu poresku osnovicu za obračun poreza i doprinosa u poreskim prijavama za konačno utvrđivanje poreza na prihode. Osumnjičeni je na taj način oštetio budžet Republike Srbije i fondove socijalnog osiguranja za 3.467.878 dinara. Osumnjičeni se tereti i da je uništio odnosno prikrio deo poslovne dokumentacije autoprevozničke radnje, čime je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave. J.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.
@ Čet, 13.09.2018. 22:05
falsifikovanje službene isprave ministarstvo unutrašnjih poslova - mup odsek poreske policije osnovno javno tužilaštvo poreska utaja privreda socijalno osiguranje sombor
Prethodna vest Sledeća vest