Medžik kup i Memorijal Ivan Milošević

Na obali Velikog Bačkog u Somboru, u nedelju, 2. septembra, održan je Medžik kup, tradicionalni susret sportskih ribolovaca koji već dvadeset i pet godina priređuje Udrženje sportskih riboloava Medžik fiš. Pobednik je ekipa ribolovaca iz Apatina, a osvajač prelaznog pehara na prvom Memorijalu Ivan Milošević je Sava Vukčević iz Crvenke.

Foto 34081Foto 34080 Ovogodišnji, inače, dvadeset i peti susretanje i uvek zanimljivo takmičernje u lovu ribe udicom na plovak, na kome je učestvovalo deset udruženja iz Srbije i jedna iz Mađarske (ribolovci iz bratskog grada Baje), sadržajnošću je i s razlogom imalo i svečarski karakter. Početak je bio u znaku slova o uspesima ovog udruženja tokom minule dve i po decenije kada je nakadašnji mali klub, a danas udruženje Medžik fiš izraslo u najtrofejniju ribolovačku organizaciju u Srbiji. Posebna zasluga za sve to zasigurno je vezano za entuzijazam osnivača, ribolovačkog asa Ivana Miloševića (1952 - 2017), inicijatora pri osnivanju i osvajača mnogih pehara i medalja za osvojena prva mesta na prestužnim takmičenjima, poput susreta na Apatinskim ribarskim večerima na kojima je, kao niko pre njega, osvojio četiri zlatne i dve bronzane „Zlatne ribice”. U nameri da sačuvaju trajnu uspomene na svog osnivača, somborski sportski ribolovci od ove godinu uz „Medžik kup” organizuju i Memorijal Ivan Milošević.
Osvajač prvog mesta i prelaznog pehara Medžik kupa 2018 je ekipa Udruženja sportskih ribolovaca Bucov iz Apatina, na drugom mestu je USR Smuđ 1955 iz Crvenke, a na trećem USR Karaš iz Bačkog Petrovca. Osvajač prvog mesta i prelaznog pehara na prvom Memorijalu „Ivan Milošević” je Sava Vukčević, sportski ribolovac iz Crvenke. Na završnom delu svečanosti, koja je u čast svih učesnika susreta upriličena u somborskom Domu penzionera, diplome, medalje i pehare najuspešnijim takmičarima uručio je Miroslav Kovačić, član Gradskog veća.
Izvor: David Kecman | @ Uto, 04.09.2018. 02:11
medžik fiš medžik kup memorijal ivan amilošević miroslav kovačić sava vukčević sombor sport sportski ribolov usr bucov apatin usr karaš bački petrovac usr smuđ 1955 crvenka zlatna ribica
Prethodna vest Sledeća vest