Gradsko veće: pomoć izbeglicama za obnovu kuća

Grad Sombor izdvojiće sredstva za nabavku građevinskog materijala za popravku i adaptaciju seoskih kuća za izbegla lica.

Foto 19541Gradsko veće je na 129. sednici održanoj u ponedeljak usvojilo nove izmene i dopune Plana javnih nabavki Gradske uprave grada Sombora. U okviru nabavke dobara dodaju se dve nove, koje se odnose na pomoć izbeglim licima – jedna se realizuje putem ekonomskog osnaživanja, a druga nabavkom građevinskog materijala za popravku i adaptaciju seoskih kuća sa okućnicom. U okviru postupka javne nabavke male vrednosti, gradski većnici su dodali izradu projekta rekonstrukcije raskrsnice Venca vojvode Petra Bojovića, Venca vojvode Stepe Stepanovića i ulice Arsenija Čarnojevića. Za izradu projekta određeno je 2.279.040 dinara.
Veće je donelo i rešenje o regresiranju troškova prevoza srednjoškolaca koji pohađaju škole sa sedištem u Somboru za školsku 2018/2019. godinu. Regresirani prevoz kod prevoznika „Severtrans” u iznosu od 40 odsto biće za prvu i drugu zonu, a 50 odsto za treću i četvrtu zonu. Pravo na regresiranje punog iznosa troškova prevoza imaju učenici iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju ili su bez roditeljskog staranja.
Veće je odlučilo da se izmeni rešenje o imenovanju Komisije za izradu i implementaciju gradskog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, pa će umesto Marijane Dugandžić, koja je duže vreme opravdano odsutna, novi član komisije biti Nikolina Kovačić.
Gradsko veće je prihvatilo ponudu Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal” za izgradnju fekalne kanalizacije na delu Gakovačkog puta i delu ulice Josifa Marinkovića, te u Kanalskoj, Bosanskoj, Ratarskoj i Poljskoj ulici.  Vrednost radova sa PDV-om iznosi 14.992.485 dinara, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
@ Uto, 28.08.2018. 08:27
društvo gradsko veće izbeglice politika pomoć sombor
Prethodna vest Sledeća vest