Skoro osam hiljada prijava za obuku za programiranje

Nacionalna služba za zapošljavanje je saopštila da se za besplatne specijalističke informatičke obuke prijavilo ukupno 7.859 osoba.

Foto 14485Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada - 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.
Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za frontend web programiranje (2.211), za obuke za web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300).
Ovo je do sad najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, saopštila je ta institucija.
Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo. Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se vršiti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru. Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u 10 gradova u Srbiji, navodi se u saopštenju NSZ.
@ Pon, 30.07.2018. 08:11
.net društvo ekonomija frontend it java javascript nacionalna služba za zapošljavanje nezaposleni obuka php programiranje sombor
Prethodna vest Sledeća vest