Mladi Somborci volontirali na Mediteranskim igrama

Troje Somboraca, studentkinje Univerziteta u Novom Sadu i učenik Gimnazije „Veljko Petrović”, volontiralo je na Mediteranskim igrama u Taragoni u Španiji.


Foto 33910Foto 33915 Milica Aleksić, Dunja Mirić i Luka Aleksić
bili su deo velikog tima od 1.500 volontera, a među zadacima su im bili izdavanje akreditacija, organizacija transporta za sportiste, asistencija na takmičenjima i ceremonijama dodele medalja i mnogi drugi, kako bi Mediteranske igre tekle nesmetano.
- Za vreme volontiranja na igrama imali smo priliku ne samo da unapredimo neke od naših veština, već i da se upoznamo i družimo sa reprezentativcima Srbije. Tako je Luka upoznao Ivanu Španović, a posebno nam je bilo drago što smo mogli da budemo na ceremoniji dodela zlatnih medalja vaterpolo reprezentaciji Srbije - ispričala je Milica Aleksić.
Somborci su na Mediteranskim igrama volontirali u okviru programa EVS MeGa Tarragona 2018, koji predstavlja projekat finansiran od strane Evropske unije i ERSMUS+ programa, a organizator je bila organizacije Mundus iz Barselone. U projektu je učestvovalo 150 mladih ih 27 država Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.
- Najviše nam se dopalo vreme koje smo proveli sa ostalim volonterima iz EVS MeGa projekta. Kako smo svi bili smešteni u nastavnom kompleksu u Taragoni, mogli smo svo naše slobodno vreme da provedemo družeći se. Na početku projekta je za nas bio organizovan niz radionica, pa smo imali priliku da se upoznamo, opustimo, pronađemo motivaciju i unapredimo naše socijalne veštine. Ipak, naše druženje je bilo najintenzivnije i najlepše kada smo se sredinom projekta na nedelju dana premestili u kamp na plaži. Plaja Larga, na kojoj smo kampovali, je bila zaista prelepa, a zalasci sunca i druženje koje smo tamo doživeli su svakako jedna od stvari koje nikada nećemo zaboraviti - kazala je MIlica Aleksić i dodala da preporučuje svim mladima od 18 do 30 godina da se prijave na neki od projekata koji se organizuju u okviru ERASMUS+ programa.
Inače, Dunja Mirić i Milica Aleksić su apsolventkinje na Poljoprivrednom, odnosno Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, a Luka Aleksić je učenik 4. razreda somborske Gimnazije „Veljko Petrović”.
Mediteranske igre u Taragoni su trajale od 22. juna do 1. jula. Ovo takmičenje je osnovano 1951. godine i SFR Jugoslavija je bila njen domaćin 1979. godine, a takmičenja su tada oragnizovana u Splitu. Zanimljivo je da Jugoslavija još uvek drži peto mesto po broju osvojenih medalja, iako država ne postoji već više od dve decenije. Srbija je trenutno na 13. mestu sa ukupno 177 medalja (izvor: Wikipedia).
@ Pon, 30.07.2018. 00:58
društvo dunja mirić erasmus + luka aleksić mediteranske igre milica aleksić sombor španija sport taragona volonterizam
Prethodna vest Sledeća vest