Redovnije održavanje atmosferskih kanala

- Stanje u gradu i somborskim selima, nastalo usled nedavnih učestalih obilnijih padavina, razmotreno je na sastanku u zgrade lokalne samouprave - objavljeno je na sajtu grada.

Foto 33849 Učesnici skupa su zaključili da na području grada i somborskih sela nije bilo situacija koje su zahtevale vanredno delovanje, ali i da je potrebno preventivno delovati kako bi se izbegli rizici od poplava. - Činjenica je da su preventivne akcije svrsishodnije, efikasnije i jeftinije u odnosu na otklanjanje posledica nastalih usled loših vremenskih prilika, ali i usled toga što se postojeći otvoreni atmosferski kanali ne održavaju redovno, a negde su i zatrpani, što nije dozvoljeno - rekao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice koji je sa Predragom Rakonjcem, načelnikom lokalnog Sektora za vanredne situacije MUP-a, inicirao sastanak za razmatranje, kritičnih tačak u gradu i selima.
Prisustvovali su čelnici somborskih javnih komunalnih preduzeća, predstavnici VDP Zapadna Bačka i Odeljenja inspekcije i komunalne policije. - Javnim komunalnim preduzećima je naloženo da izvrše kontrolu kritičnih tačaka i preduzmu potrebne radnje gde je potrebno, a Odeljenju komunalne inspekcije i komunalne policije da vrše pojačanu kontrolu održavanja otvorenih atmosferskih kanala. Građani, odnosno vlasnici ili korisnici parcela dužni su da redovno održavaju postojeće atmosferske kanale ispred svojih objekata ili parcela, odnosno da ih čiste, kose travu, održavaju propuste - piše u zvaničnom izveštaju.
@ Čet, 12.07.2018. 02:56
antonio ratković atmosferski kanali društvo javna komunalna preduzeća odeljenje komunalne inspekcije i komunalne policije predrag rakonjac sektor za vanredne situacije mup sombor zamenik gradonačelnice
Prethodna vest Sledeća vest