Tehnički pregled tri hiljade dinara

PKS RPK Sombor je upriličila sastanak sa predstavnicima privrednih društava koja se bave poslovima tehničkog pregleda.

Foto 16256Obzirom da je 5. jula počela primena Pravilnika o tehničkom pregledu vozila, a najniža cena tehničkog pregleda još nije definisana od strane države, privredna društva koja se bave ovim poslovima povodom toga inicirala su sastanak kako bi se dogovorili oko minimalne cene koju će primenjivati u Zapadnobačkom upravnom okrugu, dok se zakonom ne definišu minimalne cene. Odlučeno je da cena, dogovorena između privrednih društava koja su bila prisutna na sastanku, bude 3.000 dinara sa pdv-om. Sastanku nisu prisustvovali predstavnici tehničkih pregleda sa teritorije opštine Kula, koji su, prema saznanju nadležnih, ranije dogovorili cenu koju će primenjivati. Cena od 3.000 dinara po tehničkom pregledu će se u Apatinu, Odžacima i Somboru primenjivati dok država ne propiše najnižu cenu za tehnički pregled motornih vozila.
Na sastanku je pokrenuta inicijativa za formiranje ovdašnje Sekcije za tehničke preglede. Zainteresovani za osnivanje navedene sekcije uputili su inicijativu Privrednoj komori Srbije - Udruženju za stručne, naučne i tehničke oblasti. Čeka se njihovo odoborenje nakon koga se može pristupiti osnivanju Sekcije privrednih društava koja se bave poslovima tehničkog pregleda pri Regionalnoj privrednoj komori Sombor.
@ Sre, 11.07.2018. 09:40
pks - rpk sombor pravilnik o tehničkom pregledu vozila privreda privredna komora srbije sekcija sekcija privrednih društava koja se bave tehničkim pregledima sombor tehnički pregled udruženje za stručne naučne i tehničke oblasti
Prethodna vest Sledeća vest