Kraj Seme Sombora

Privredni sud u Somboru doneo je odluku da nakon osam godina zaključi stečaj u Seme ad iz Sombora.

Foto 573- Priivredni sud u Somboru, u stečajnom postupku 67/2010 nad stečajnim dužnikom AD Seme Sombor, zakazuje završno ročište za 26. jul sa početkom u devet časova u sudnici broj tri - objavljeno je na sajtu Privrednog suda. Predlog za završno ročište, polovinom juna, podneo je stečajni upravnik Dragan Veselinović, koji je Privrednom sudu podneo završni izveštaj i završni račun, koji možete preuzeti u prilogu vesti.
Nakon proglašenja stečaja u AD Seme Sombor, u julu 2010. godine, dugovanja preduzeća premašila su 350 miliona dinara. „Minus” prema razlučnim poveriocima iznosio je oko 195 miliona dinara, dok su potraživanja trećeg isplatnog reda - stečajni poverioci, iznosila oko 156 miliona dinara. Preduzeće je pri proglašenju stečaja raspolagalo sa tri imovinske celine i to objektom u Pariskoj ulici, za koju je 2011. godine Agencija za menjačke poslove „Ekstra dinar” platila 8,3 milionara, potom objektom u Ulici Vase Pelagića, koja je krajem iste godine prodata za 17,286 miliona dinara novosadskom preduzeću „Ekolovita” iz Novog Sada. Poslednji deo predstavljali su objekti Semena na Bukovcu. Prodajni postupak realizovan je u maju 2017. godine. Novi vlasnik je postao Agro Ravangrad doo koji je za ovu celinu platio 29,2 miliona dinara. Prodajom imovine ostvaren je prihod od 54,795 miliona dinara. Razlučnom poveriocu Dušanu Mijiću, čija su potraživanja iznosila gotovo 183 miliona dinara, od unovčenja imovine pripalo je 49,719 miliona dinara, čime je namirena četvrtina ukupnog potraživanja.
Seme Sombor je 2005. godine privatizovalo preduzeće „Delta M” Miroslava Miškovića. Tada je za 75 odsto udela preduzeća plaćeno 180 miliona dinara ili oko dva miliona evra.
@ Uto, 10.07.2018. 08:00
ad seme agro ravangrad delta m dragan veselinovićstečajni upravnik dušan mijić ekolovita novi sad ekstra dinar privreda privredni sud sombor sombor
Prethodna vest Sledeća vest