Jaje - simbol univerzalnosti

Izložbe slika „Rađanje” slikara Ljubiše Đurić biće predstavljena u utorak.

Foto 33833 Svečano otvaranje će biti upriličeno u 19 sati u Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić. Postavka će, na istom mestu, moći da se pogleda sve do 28. jula. Izložbu pod nazivom „Rađanje” čine slike različitih dimenzija, izvedene kombinovanom tehnikom na platnu. - Svi radovi su iz recentne produkcije i u domenu izgađene poetike. Zajednička tačka svih predstavljenih dela je jaje, simbol univerzalnosti, rađanja života i umetnosti. Razvojni put jajeta izjednačen je sa procesom nastajanja novog. Crno-beli odnos elemenata je dominantan i s razlogom je potenciran, jer umetnik na taj način stavlja akcenat na Njutnovu tezu da je crna odsustvo svetlosti, a bela njeno prisustvo. Različite svetlosne nijanse jajeta sugerišu na postojanje desetina varijanti crne i bele, što referira na isto toliko mogućih izlaza – svetlo na kraju svakog tunela - piše u katalogu izložbe.
Ljubiša Đurić rođen je 1949. u Majdanpeku. Bio je stipendista Fonda za mlade talente Moša Pijade. Priredio je brojne samostalne izložbe i bio učesnik na mnogim kolektivnim. Član je ULUS-a i Udruženja francuskih umetnika „La Maison Des Artistes”. Živi i radi na relaciji Beograd - Pariz.
@ Pon, 09.07.2018. 03:22
fond za mlade talente moša pijade galerija izložba kc laza kostić kultura la maison des artistes ljubiša đurić rađenje sombor ulus
Prethodna vest Sledeća vest