Jermenske opštine po iskustvo u Srbiju

Delegacija Asocijacije opština Jermenije, koja boravi u Srbiji, kako bi se upoznala sa srpskim sistemom lokalne samouprave i funkcionisanja gradova i opština, posetila je i Sombor.

Foto 33824 Njih je u Svečanoj sali Skupštine grada Sombora dočekala i pozdravila gradonačelnica, ujedno i predsednica SKGO, Dušanka Golubović. Upoznala ih je sa gradom, bogatom ponudom i funkcionisanjem lokalne samouprave, ali i sa funkcionisanjem Stalne konferencije gradova i opština na čijem je čelu. Istakla je važnost članstva u SKGO, jer preko ove asocijacije svaka lokalna samouprava može da aplicira sa svojim potrebama, problemima i pitanjima. - Poseta Asocijacije opština Jermenije, Srbiji, odvija se u okviru projekta Saveta Evrope i možemo da izrazimo samo zadovoljstvo što su izabrali da posete baš Sombor, kao dobar primer lokalne samouprave sa kojom mogu da razmene određena iskustva. Ta iskustva se odnose na organizaciju lokalne samouprave i komunikaciju sa građanima , kao i realizaciju potreba građana, zbog čega lokalna samouprava i postoji. Ujedno smo spremni da primenimo dobra iskustva i naših gostiju - ispričala je gradonačelnica. Gost iz Jermenije, Emil Yeristyan je naveo da je cilj posete upoznavanje sa radom kako asocijacije tako i lokalnih samouprava kao i da ovakve posete ne doprinose samo razmeni iskustava nego doprinose i upoznavanju sa kulturnim nasleđem domaćina, te da iz Sombora „nose prtljag pun utisaka i znanja”.
Svetislav Paunović, koordinator projekata pri kancelariji Saveta Evrope – Kongres lokalnih i regionalnih vlasti je preneo da kancelarija u Jermeniji uz finansijsku donaciju Švajcarske vlade od 2014. godine radi na osnaživanju kapaciteta Saveza jermenskih opština i da ova poseta doprinosi ostvarivanju cilja, da Asocijacija opština Jermenije postane važan akter u sprovođenju akata na lokalnom nivou i važan akter u konstitutivnom procesu između nacionalnih i lokalnih vlasti u Jermeniji.
@ Pet, 06.07.2018. 03:26
delagacija jermenskih opština dušanka golubović emil yeristyan kongres lokalnih i regionalnih vlasti savet evrope sombor stalna konferencija gradova i opština - skgo svetislav paunović
Prethodna vest Sledeća vest