Požnjevena pšenica uzurpatorima

Grad Sombor je u toku žetve, zbog uzurpacije zemljišta, zaplenio usev sa skoro 2,5 hektara.

Foto 33775 - Članovi Gradskog veća Darko Radulović, za oblast poljoprivrede i Mirko Strigić, za oblast ruralnog razvoja, prisustvovali su žetvi pšenice sa parcele u KO Stanišić, koju je uzurpiralo nepoznato lice. - Lokalna samouprava je dužna da zaštiti javnu svojinu i ovo je jedan od načina na koji to činimo, a ujedno sprovodimo i Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kao i Odluku o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini Republike, odnosno grada Sombora - rekao je Radulović. Navedena parcela je njiva prve klase i površine je od 1,14 hektara. Uzurpacija je ustanovljena na osnovu zapisnika Poljočuvarske službe, a potom i skice premeravanja koju je izvršila Geodetska kuća Geomatika u Somboru, koja je ustanovila da je navedena parcela u javnoj svojini Republike Srbije.
Prethodne nedelje, 22. juna 2018. godine, pšenica je požnjevena sa dve parcele u KO Stapar, ukupne površine od 1,03 hektara - objavljeno je na sajtu grada.
@ Sre, 27.06.2018. 01:14
darko radulović društvo geomatika ko stanišić ko stapar mirko strigić poljoprivreda sombor stanišić uzurpacija zemljišta
Prethodna vest Sledeća vest