PP Bezdan izašao sa berze

Poljoprivredno preduzeće iz Bezdana više nema status akcionarskog društva.

Foto 18756Beogradska berza je prethodne nedelje donela rešenje o isključenju akcija PP Bezdan sa MTP Belex, tržišni segment MTP akcije. Kako se navodi u obrazloženju, zahtev Izdavaoca zasniva na osnovu iz člana 70. stav 2. Zakona o tržištu kapitala, te da su akcije Izdavaoca otkupljene u postupku prinudnog otkupa akcija, kao i da je odluka skupštine akcionara Izdavaoca u vezi povlačenja akcija sa tržišta, te prestanka statusa javnog društva doneta glasovima akcionara koji su 100 odsto učešća u akcijskom kapitalu Izdavaoca stekli zajedničkim delovanjem u pomenutom postupku - navedeno je u odluci Beogradske berze.
Poljoprivredno preduzeće Bezdan će u narednom periodu najverovatnije biti u potpunosti pridodat imperiji Industrije mesa Matijević iz Novog Sada, koja u ovom momentu poseduje 99,68 odsto udela u preduzeću. Preostalih, nešto više od 0,3 odsto pripada povezanoj firmi Ekolab doo. Poljoprivredno preduzeće Bezdan privatizovano je još 2002. godine. IM Matijević je tada za kupovinu 51,7 odsto udela u vlasništvu platio 1,2 miliona maraka. Poljoprivredno preduzeće Bezdan je tada upravljalo sa 1.500 hektara društvene i oko 1.000 hektara državne zemlje.
@ Pon, 25.06.2018. 02:17
beogradska berza bezdan ekolab doo industrija mesa matijević isključenje akcija mtp belex pp bezdan privreda sela sombor
Prethodna vest Sledeća vest