Finski dizajn u Galeriji KC

Kulturni centar „Laza Kostić”, u saradnji sa Ambasadom Finske, organizuje izložbu inovativnog finskog dizajna. koja će biti otvorena u Galeriji KC „Laza Kostić“, u sredu, 16. maja, u 13 časova.

Foto 12727Foto 33625 Izložbu će u sredu u 13 časova u Galeriji KC Laza Kostić svečano otvoriti ambasador Finske Perti Ikonen.
- Dizajn je ključni strateški element uspeha finskih kompanija. Finci su oduvek brzo prihvatali nove tehnologije i dalje ih usavršavali. Dizajn informacionih i komunikacionih tehnologija fokusiran je na mobilne terminale, potrošačku elektroniku i infrastrukturu informacionih tehnologija. Multimedija je krucijalni deo modernog života, a lako dostupni uređaji omogućavaju sve – od planiranja procesa i logističke kontrole do navigacije vozila i pešaka. U Finskoj se realizuju brojni uspešni projekti iz oblasti informacionih tehnologija – od sigurnosti u sajber svetu, preko mobilnih uređaja, igara, softverskog umrežavanja do pametnog saobraćaja. Finsku tradiciju brodogradnje, zasnovanu na bogatom iskustvu i inovativnom dizajnu, karakterišu sigurnost, pouzdanost i udobnost.
Koncepti dizajna zdrastvene zaštite razvijaju se u saradnji sa lekarima i medicinskim sestrama, a u skladu sa realnim potrebama prilikom nege pacijenata. Finska pripada svetskoj klasi kada je reč o medicinskoj elektronici. Kao zemlja šuma, Finska ima naprednu industriju nameštaja. Prirodni, lako dostupni materijali i dizajn inspirisan prirodom, u skladu sa ekološkim principima, sastavni su elementi dizajnerske etike, prakse i politike. Na predstojećoj izložbi u Somboru biće postavljeno deset foto-panela kojima će posetiocima biti dočarani inovativnost i autentičnost finskog dizajna. Postavka će trajati do 26. maja.
@ Uto, 15.05.2018. 20:05
ambasador dizajn finska galerija kc laza kostić kultura perti ikonen primenjena umetnost sombor
Prethodna vest Sledeća vest