Najbolje pionirke Balkana stižu u Sombor?!

Balkanska odbojkaška asocijacija objavila je imena domaćina prvenstava koja će biti održana ovog leta.

Foto 33584 Sastanka Tehničke komisije Balkanske odbokaške asocijacije (BVA) održan je u Istambulu. Najznačajnije informacije odnosile su se na datume i mesta održavanja ovogodišnjih balkanskih šampionata. Na opšte iznenađenje, među domaćinima Prvenstva Balkana, našao se i Sombor. Kako je navedeno naš grada će ugostiti pionirke - uzrasta do 14 godina i to u periodu od 25. do 29. jula. Obelodanjeno je da će na turniru učestvovati šest selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu. Prijave su uputile reprezentacije Bugarske, Grčke, Crne Gore, Srbije, Rumunije i Turske. Pobednice Prvenstva Balkana u konkurenciji pionirki izboriće direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine. 
Iako je od ove odluke prošlo već nekoliko dana još uvek nema zvanične potvde informacije iz lokalne samouprave. Nije poznato ko je uputio „somborsku prijavu” i šta su obaveze grada domaćina, kao ni da li će i koliko organizacija ovog sportskog događaja koštati građane Sombora. Takođe, ne zna se gde će igrati mečevi balkanskog prvenstva, kao ni ko je preuzeo obavezu tehničkog organizatora zahtevnog takmičenja. Upitno je i da li je Sombor spreman da gotovo u isto vreme organizuje dva odbojkaška događaja, obzirom da se prethodnih godina „u ovo doba godine” na Trgu Svetog trojstva, odvijao turnir u odbojci na pesku. Očekujemo odgovore nadležnih.
@ Uto, 08.05.2018. 09:00
balkan volleyball association bugarska crna gora evropsko prvenstvo 2019 grčka odbojka prvenstvo balkana rumunija sombor sport srbija
Prethodna vest Sledeća vest