Osnovci učili o vanrednim situacijama

U četvrtak, 26. aprila u Parku Heroja u Somboru održano je lokalno takmičenje učenika trećih razreda osnovne škole u okviru programa „Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnim zajednicama”.

Foto 33550Foto 33549 Program ima za cilj da ojača kapacitete lokalne zajednice podizanjem svesti o sistemu ranog upozoravanja i spremnosti za sprovođenje mera samozaštite i međusobne zaštite, a realizovan je u periodu oktobar 2017. godine – april 2018. u OŠ „Ivo Lola Ribar”. Učenici su imali priliku da se kroz 88 radionica upoznaju sa sledećim tematskim celinama: sistem zaštite i spasavanja u Republici Srbiji, podela nesreća i njeni uzroci, klimatske promene, požari, poplave, bezbednost na vodenim površinama, zemljotresi, klizišta i odroni, tehničko-tehnološke nesreće, mere i postupci u slučaju nesreće, mere bezbednosti i zaštite u svakodnevnom obavljanju aktivnosti. Najuspešniji tim na takmičenju bila je ekipa u sastavu: Aljoša Tolmač, Petar Trbojević, Leon Holjevac, Sara Gluhović, Jovan Jakšić, Anastasija Vojkić, Meša Mraović, Marko Rak, Tijana Tucaković i Ivana Karanović.
Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine Grada Sombora dr Zoran Parčetić. Takmićenju su prisustvovali i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Somboru Predrag Rakonjac, stručni saradnik za poslove vanrednih situacija i odbrane Grada Sombora Ivan Gligorić, major Nebojša Mijailović, zadužen za civilno- vojnu saradnju Prvog centra za obuku Vojske Srbije, stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine Jelena Milić-Šućur, kao i prosvetni radnici iz OŠ „Ivo Lola Ribar”.
@ Uto, 01.05.2018. 23:56
crveni krst sombor deca društvo nesreće oš ivo lola ribar osnovna škola sombor vanredne situacije
Prethodna vest Sledeća vest