Predstavnici SEC-a na regionalnom sastanku u Skoplju

Predstavnici Somborskog edukativnog centra razmenili iskustva na temu borbe protiv dečjeg siromaštva i nasilja nad decom.

Foto 33290Tokom protekle nedelje u Skoplju je održan regionalni sastanak „Mobilising Faith Communities to End Child Poverty and Violence Against Children”. Učenici su imali priliku da diskutuju na temu borbe protiv dečjeg siromaštva i nasilja nad decom, kao i da razmene iskustva o aktivnostima i programima koje oni sprovode na ovu temu. Takođe, mogli su da čuju i primere dobre prakse, a i da uporede situacije u svojim državama. Govornici su bili predstavnici nevladinih organizacija, verskih institucija, kao i studenti koji rade sa decom, a poslednjeg dana konferencije učesnici su posetili SOS dečje selo u Skoplju.
Sastanku su prisustvovali predstavnici devet država: BiH, Hrvatske, Rumunije, Moldavije, Nemačke, Makedonije, Crne Gore i Srbije, a Somborski edukativni centar predstavljali su Srđan Vlaškalić i Milica Barać.
@ Čet, 08.03.2018. 04:22
“mobilising faith communities to end child poverty and violence against children” društvo milica barać regionalni sastanak sec - somborski edukativni centar skoplje sombor srđan vlaškalić
Prethodna vest Sledeća vest