Podeljene prve penzionerske kartice

Zamenik gradonačelnice i direktorka somborske filijale Fonda PIO uručili su juče tridesetak penzionerskih kartica.

Foto 33285 - Da kartice ne budu samo mrtvo slovo na papiru, već da penzionerima omoguće popuste što i jeste njihova svrha. Prilikom promocije penzionerske kartice u Beogradu dobili smo prvih 60 kartica za somborske penzionere - naveo je Antonio Ratković, ističući da će se lokalna samouprava potruditi da ostvari saradnju sa što većim brojem privrednih subjekata u Somboru. Ratković je preneo da će Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, sa PIO Fondom Srbije, ukupno će izraditi 1,75 miliona kartica i da je predviđeno da penzionerima budu podeljene do kraja aprila.
Direktorka somborske filijale PIO Fonda je navela da će u Somboru i selima kartice dobiti oko 20.000, a u Zapadnobačkom upravnom okrugu, koji je područje rada ove filijale PIO, ukupno 43.000 penzionera. - Izrada kartice za penzionere je besplatna, a ostatak kartica biće sukcesivno dostavljen u filijalu i tada ćemo obavestiti o tome. Rok za podizanje kartica nije ograničen, on je trajan. Kartice će moći da se podignu na šalterima filijale Sombor u vremenu od 7:30 do 15:30. Kartice važe uz lični dokument, personalizovane su i nisu prenosive. Budući penzioneri uz rešenje o penzionisanju, na šalterima filijale dobijaće i penzionerske kartice - objasnila je Jasna Miljenović. Ovom prilikom pozvala je sve poslodavce, privatnike, preduzetnike koji posluju na teritoriji grada Sombora, okruga i cele zemlje, da u skladu sa svojim poslovnim politikama i delatnostima, penzionerima ponude pogodnosti koje bi im olakšale materijalnu situaciju.
@ Sre, 07.03.2018. 04:31
antonio ratković direktorka društvo jasna miljenović penzioneri penzionerske kartice pio fond sombor zamenik gradonačelnice zapadnobački upravni okrug
Prethodna vest Sledeća vest