Reklama sa čela u pozorišnom komadu

Predstava Bilbord Majkla Vukadinovića u režiji Petra Jovanovića gostovaće u ponedeljak, 19. februara u somborskom pozorištu.

Foto 33091 Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Plus teatra, a somborska publika će moći da je pogleda u ponedeljak na velikoj sceni. - „Forhed advertajzing” ili u prevodu „reklama na čelu”, naziv je za oblik nekonvencionalnog reklamiranja koje, pomoću trajne ili privremene tetovaže, koristi nečije čelo kao prostor za ispis logoa ili slogana kompanije. Dramsko delo Bilbord (Billboard) Majkla Vukadinovića inspirisano je istinitim događajem iz 2005. godine, kojim je ovaj način reklamiranja dospeo u žižu javnosti. Amerikanac Endru Fišer odlučio da privremeno istetovira logotip izvesne kompanije na svoje čelo i tako ostvari zaradu. Fišer je uspeo da na sajtu Ibej (Ebay) proda ovaj marketinški potez za 50.000 dolara. U ovom svakako neobičnom načinu reklamiranja, Vukadinović je prepoznao sjajan dramski materijal pa je napisao dramu u kojoj preispituje odnose između umetnosti, komercijalizacije, slave i ljubavi, zapravo u ovim relacijama prepoznajući zastrašujuću borbu koja lomi ljudske duše - piše u pozivu. Ulogu u ovom komadu tumače Ivan Đurić, Marija Medenica i Strahinja Bojović.
Predstava Bilbord premijerno je izvedena krajem januara u Srpskom narodnom pozorištu. Inače, komad po tekstu Majkla Vukadinovića, je u Njujorku predstavljen još 2007. godine.
@ Sre, 14.02.2018. 03:25
bilbord ivan đurić kultura majkl vukadinović marija medenica petar jovanović plus teatar predstava režiser sombor srpsko narodno pozorište novi sad strahinja bojović
Prethodna vest Sledeća vest