Upoznavanje sa organizacijom najvećih festivala

Bojana Kovačević, projekt menadžerka u Narodnom pozorištu u Somboru i istaknuta alumnistkinja programa Kreativno mentorstvo nedavno je učestvovala na prestižnom treningu za menadžere festivala u Belgiji.

Foto 33059 Trening za menadžere festivala po treći put organizuje The Festival Academy. Ove sezone realizacije programa počela je treningom u Antverpenu za koji se kvalifikovalo 12 menadžera iz devet zemalja. Među njima i Bojana Kovačević, čija je mentorka, u trećem ciklusu programa „Kreativno mentorstvo” bila Jelena Knežević izvršna direktorka BITEF-a. - Trening omogućava učesnicima da se upoznaju i razmenjuju iskustva i znanja sa ekspertima iz produkcijskog menadžmenta. Neki od predavača koji su radili sa polaznicima na prvom delu treninga su Džeri Aerts, direktor deSingel International Arts Campus u Antverpenu, zatim, Hugo de Grif, nekadašnji generalni sekretar Evropske asocijacije festivala, Selestin Kubelka, producent Wienner Festwochen iz Austrije, Roj Luksford, operativni direktor Internacionalnog festivala u Edinburgu, Anet Lekerkerker, direktorka Holland Festivala... - piše u zvaničnom izveštaju. Program će biti nastavljen drugim delom treninga koji podrazumeva praktičan rad, na nekom od festivala članica EFA, u trajanju od najmanje nedelju dana, tokom ove godine. Završna trodnevna sesija planirana je za kraj novembra u italijanskom gradu Santarkanđelo.
- Na ovaj trening na kome može učestvovati mali broj pozorišnih menadžera Bojana je došla zahvaljujući i pomoći gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović i njene matične kuće Narodnog pozorišta u Somboru. Drago nam je da su Bojanin trud, znanje i sposobnosti prepoznati i podržani i nadamo se da će mladi profesionalci iz Srbije imati sve više ovakvih mogućnosti i prilika - saopštilo je Kreativno mentorstvo.
@ Uto, 06.02.2018. 10:05
alumnistkinja antverpen bitef bojana kovačević desingel international arts campus društvo dušanka golubović holland festival jelena knežević kreativno mentorstvo narodno pozorište sombor sombor the festival academy wienner festwochen
Prethodna vest Sledeća vest