Na Kupu nacija u Somboru 27 reprezentacija

Sombor je po drugi put domaćin Kupu nacija u ženskom boksu, takmičenju koje se ubraja u najvažnije bokserske turnire u svetu.

Foto 32879Foto 32876 Eliminacione borbe u ringu postavljenom u velikoj sali Gradske hale Mostonga počele su u sredu 10. januara, a nadmetanje bokserski iz celog sveta trajaće do 15. januara.
Takmičarke i njihove timove pozdravio je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, koji je rekao da mu je drago da je Sombor domaćin 7. Kupa nacija u boksu za žene. Svečanom otvaranju turnira u Gradskoj hali „Mostonga” prisustvovala je i ambasadorka Indije u Srbiji, njena ekselencija Narinder Čauhan. Prilikom svečanog otvaranja članica Gradskog veća Antonija Nađ-Kosanović poželela je dobrodošlicu svim reprezentacijama.
- Ovim još jednom potvrđujemo da smo odgovorni i da imamo kapacitete da organizujemo ovakvu manifestaciju zahvaljujući našim partnerima i kolegama iz Crvenog krsta, Sportskog saveza grada Sombora, Sportskom centru Soko i Bokserskom klubu Sombor, koji je inicirao održavanje turnira, kao i Bokserskom savezu Srbije, te svima onima koji su doprineli da se ova manifestacija organizuje na ovakvom nivou. Drage sportistkinje, znam koliko truda ste uložile u pripremnom periodu, da bi došle spremne, date svoj maksimum i sa ponosom se vratite kući - kazala je članica Gradskog veća Antonija Nađ-Kosanović i takmičarkama poželela sreću i fer borbe.
Na 7. Kupu nacija u ženskom boksu okupilo se 27 reprezentacija sa 157 takmičarki iz Evrope, Azije i Afrike, što ovo nadmetanje ubraja u najjače svetske turnire.
- Hvala vam što ste se u ovako velikom broju odazvali pozivu. Takmičarkama želim puno uspeha i medalja, a somborsku publiku pozivam da do kraja isprati ovaj važan turnir - kazao je direktor turnira Jovica Panić.
- Devojke danas pokazuju da boks nije samo muški sport, a mnogi muškarci mogu da im pozavide na hrabrosti koju iskazuju u ringu. Želim da iz Sombora i Srbije ponesete lepe uspomene, a što je još važnije, medalje i pehare. Organizatorima čestitam na dobroj organizaciji, damama želim fer-plej u ringu, a publici da uživa - kazao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.
Takmičenje svakodnevno počinje u 15 časova, a ulaz u Gradsku halu je besplatan.
@ Čet, 11.01.2018. 03:47
7. kup nacija u boksu za žene antonija nađ-kosanović antonio ratković boks bokserski klub sombor bokserski savez srbije direktor turnira gradska hala mostonga gradsko veće jovica panić međunarodni turnir nenad borovčanin sombor sport sportski centar soko sportski savez grada sombora zamenik gradonačelnice
Prethodna vest Sledeća vest