„Prostor” na konferenciji o pogrebnoj delatnosti

Predstavnici somborskog JKP „Prostor” učestvovali su prošle nedelje na međunarodnoj konferenciji na temu grobalja i pogrebnih usluga koja je održana u Puli u Hrvatskoj.

Foto 32665 Konferenciji je prisutvovalo više od stotinu predstavnika pogrebnih i javnih preduzeća, lokalnih i regionalnih samouprava, državnih i nevladinih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Konferenciija je imala multidisciplinarni pristup nizu tema u vezi sa zakonskom regulativom, obavljanjem pogrebne delatnosti, radu na grobljima, održavanjem, kulturnom valorizacijom grobljanske baštine, mogućnostima za prijavu projekata za finansiranje iz EU fondova, primenom prostorno-planskih i tehnoloških rešenja u upravljanju grobljima, uvođenjem sofisticiranih informatičkih rešenja, turističkih tura. Na konferenciji su istaknuti mnogobrojni primeri uspešne saradnje, kao što je protokol o saradnji pri realizaciji IPA projekata somborskog „Prostora” i osiječkog „Ukopa”. Izvršni direktor JKP „Prostor” Slobodan Stevančev, održao je predavanje o održavanju neaktivnih grobalja na teritoriji grada Sombora.
@ Čet, 07.12.2017. 01:35
društvo ipa projekat jkp prostor konferencija kulturna vrednost pogrebna delatnost pula sahranjivanje slobodan stevančev sombor zakoni
Prethodna vest Sledeća vest