Ilija Petković uručio opremu i lopte

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije predala je u Somboru poklone klubovima prvog i drugog razreda Međuopštinske lige Sombor.

Foto 32495Savez je u paket, za svaki klub, pripremio garnituru dresova, šortseva i štucni, te pet takmičarskih lopti, sve iz asortimana opreme Umbro, inače tehničkog sponzora Fudbalskog saveza Srbije. Delegaciju FSS koja je posetila Sombor činili su bivši selektor Ilija Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, te Goran Drača, član Skupštine FSS. Goste je u ime Gradskog fudbalskog saveza Sombor pozdravio predsednik Dragan Bubanja. On je u kratkom obraćanju zahvalio savezu i rekao da će ovi pokloni mnogo značiti svim klubovima. Izrazio je nadu da će sličnih akcije biti više i češće.
- Jedan od prioritetnih ciljeva, pre godinu dana, kada je izabrano novo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, da se posveti posebna pažnja amaterskom fudbalu, svim klubovima koji se takmiče širom fudbalske Srbije. Znam da garnitura opreme i pet lopti nemaju veliku pojedinačnu vrednost, ali znam koliko je to nasušna potreba amaterskih klubova. Zajedno sa rukovodstvima, opštinskih, područnih i regionalnih saveza, učinićemo sve u budućem periodu da značajno unapredimo fudbalsku infrastrukturu, pre svega mislim na terene sa veštačkom travom, počećemo da radimo nacionalni stadion, a napravićemo i projekte za manje stadione. Ono što je krucijalno pitanje, čime će se baviti tokom zime, nakon uspešno završenih kvalifikacija, biće privatizacija klubova. Ono što je još bitno reći jeste da imamo zdravu bazu – preneo je generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović.
Posebnu pažnju okupljenih predstavnika fudbalskih klubova izazvalo je pojavljivanje bivšeg seletora, Ilije Petkovića. Populatni Petko je zahvalio svim fudbalskim pregaocima i istakao koliko je važno što mali klubovi uopšte uspevaju da opstanu. - Ovako šta niste do sada čuli, a bogami ni doživeli. Poklonu se u zube ne gleda. Ja sam iz malog mesta, počeo sam u malom klubu i znam šta znači ovakav poklon. Mislim da Savez koliko može toliko i daje. Verujte mi da ni na dalje nećete biti zaboravljeni. Ostali ste vi, na periferiji, kao nada. Želim vam svu sreću – rekao je čuveni Ilija Petković. Poklon paketi FSS uručeni su predstavnicima 21. kluba sa teritorije GFS Sombor, odnosno opštinskih saveza Apatin, Kula i Odžaci.
@ Čet, 16.11.2017. 01:20
član skupštine dragan bubanja fudbal fudbalske lopte fudbalski savez srbije garnitura opreme generalni sekretar goran drača gradski fudbalski savez sombor ilija petković jovan šurbatović klubovi međuopštinska liga - 1. razred međuopštinska liga - 2. razred opštinski fudbalski savez apatin opštinski fudbalski savez kula opštinski fudbalski savez odžaci poklon sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest