Svečanost za Dan jedinice u somborskoj kasarni

U kasarni „Aerodrom” u ponedeljak, 13. novembra priređena je prigodna svečanost povodom godišnjice osnivanja 1. Centra za obuku Vojske Srbije i ulaska srpske vojske u Sombor po završetku Prvog svetskog rata.

Foto 32470Foto 32469 Prvi centar za obuku Vojske Srbije u Somboru ustanovljen je 2006. godine, upravo na dan kada je posle proboja Solunskog fronta, jedinica vojske Kraljevine Srbije pod komandom majora Nikole Ilića Bajke stigla u Sombor. Tim povodom priređena je svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Zapadnobačkog okruga, institucija, ustanova, policije. Specijalni gost jedinice bio je general-potpukovnik Đokica Petrović, komandant Komande za obuku Vojske Srbije.
- Današnji praznik je prilika da se setimo dana kada je formiran 1. Centar za obuku i zahvalimo pretpostavljenoj komandi, lokalnoj zajednici i ostalim strukturama Zapadnobačkog okruga i svim bivšim i sadašnjim pripadnicima jedinice za doprinos u njenom formiranju i funkcionisanju. Vojska Srbije zajedno sa drugim snagama odbrane proizvodi bezbednost bez koje ekonomski, privredni, tehnološki i svaki drugi napredak našeg društva ne bi bio moguć - rekao je komandant 1. Centra za obuku potpukovnik Ivan Orbović. On je dodao da rezultat obuke moraju biti vrhunski osposobljeni i visoko motivisani vojnici i starešine.
Istaknutim pripadnicima jedinice i civilnim licima na službi u 1. Centru za obuku dodeljena su priznanja i prigodni pokloni. Program svečanosti oplemenio je nastup učenika Muzičke škole „Petar Konjović”.
@ Uto, 14.11.2017. 01:02
1. centar za obuku dan jedinice društvo general-potpukovnik đokica petrović komanda za obuku komandant potpukovnik ivan orbović sombor vojska srbije
Prethodna vest Sledeća vest