Nedovoljno i sedam miliona evra!

Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor nije prihvatio poslednju ponudu kompanije Batagon.

Foto 11117- Tri člana odbora je bilo protiv pa ponuda Batagona od sedam miliona evra nije prihvaćena. Ponuđača ću u petak obavestiti da ponuda nije prihvaćena i izneću im predlog za nastavak postupka, ukoliko su zainteresovani - preneo je SOinfo.org portalu, Predrag Ljubović. Stečajni upravnik je odgovorio da za dalje postoje tri mogućnosti i to da se nastave pregovori sa Batagonom, kome je još 19. oktobra istekla bankarska garancija, da se objavi novi oglas ili da se sačeka, najavljeni predlog Odbora poverilaca.
Stečajni upravnik je na pitanje da li postoji solucija da se i bez novog javnog poziva u postupak kupovine uključe drugi subjekti, odgovorio da se niko od preostala četiri zainteresovana pravna lica, koja su otkupila dokumentaciju, nije javio u prethodna tri meseca. Ljubović je naveo da bi, ukoliko neko pokaže interesovanje, bio spreman da započne pregovore, ali da će o svemu, kao i do sada, odlučivati Odbor poverilaca. Vrlo brzo biće definisani dalji koraci.
Proces prodaje imovine Fabrike akumulatora Sombor započet je još krajem jula. Jedini ponuđač, švajcarska kompanija Batagon Internationa AG, uputio je čak pet ponuda, međutim nisu bile dovoljno kvalitetne po mišljenju Odbora poverilaca.
@ Pet, 03.11.2017. 09:00
batagon international ag fabrika akumulatora sombor javni poziv za prodaju imovine neposredna pogodba odbor poverilaca predrag ljubović privreda sombor stečajni upravnik
Prethodna vest Sledeća vest