Dobro bi došla disciplina

Komunalnog nereda uvek je bilo i biće, ali je u okolini ulice Sonje Marinković i Parka heroja gotovo svakodnevan, iako se nalazi u samom komšiluku Gradske uprave.

Foto 32304Foto 32303 Ulica Sonje Marinković je tokom radnog vremena radnim danima posebno prometna u svakom smislu. Dosta je pešaka i biciklista, ne manjka ni automobila, posebno sada, kada je ulica 21. oktobra zatvorena. Iako za sva tri vida saobraćaja postoji putanja, odnosno pešačka i biciklistička staza, kolovoz i parkinzi, prolaz je prilično komplikovan.
Jedna čitateljka je poslala fotografiju i navela da par dana na trotoaru i zelenoj površini stoji parkiran kombi, koji je sudeći po trouglovima iza vetrobranskog stakla u kvaru (kombi je u ponedeljak u toku dana ipak sklonjen). Verovatno postoji bolje rešenje za parkiranje, od onog koji primorava pešake da izađu na biciklističku stazu, a bicikliste na kolovoz, koji onda smetaju vozačima automobila. Ne treba zaboraviti ni one koji se parkiraju na biciklističku stazu „samo na pet minuta”, dok skoknu u banku, u agenciju za registraciju automobila, ili u neki drugi lokal, kojih je u toj ulici sve više.
Problema ima i u parku, kod dečijeg igrališta, na šta je ukazala jedna mama.
- Već dugo vremena posmatram stare betonske žardinjere, smeće, šut, cigle, grede i ostalo na zelenoj površini u centru grada - u Parku Heroja iza poznatog restorana. Svakodnevno pored svega toga prolaze roditelji sa decom koji dolaze na igralište, đaci, studenti i svi ostali građani koji prolaze kroz park. Nisam ranije reagovala, sve sam se mislila kako rade ljudi, renoviraju, skloniće sve kad završe. Međutim, ništa od toga. To traje li traje... Sa ostalih strana sve doterano, a ovde stare žardinjere stoje, u njih se baca smeće, deca skaču po njima, a sve to tik do Županije?! Da li je moguće da nadležne službe ovo ne primećuju - pita se naša sugrađanka.
@ Uto, 31.10.2017. 00:32
biciklisti društvo komunalni red park heroja pešaci saobraćaj sombor ulica sonje marinković
Prethodna vest Sledeća vest