Savet preporučuje ostanak Darfura

Socijalno-ekonomski savet Grada Sombora je u zaključku sa poslednje sednice naveo da je u interesu Grada, poslodavca i radnika da zakupac Borelija nastavi sa radom u Somboru - objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

Foto 32121 Članovi Socijalno-ekonomskog saveta grada Sombora (SES) razgovarali su prethodnih dana sa radnicima i poslodavcem Draganom Perovićem. Nakon iscrpnog izlaganja radnika i poslodavca i razmatranja njihovih stavova članovi Socijalno-ekonomskog saveta su kao prvi, usvojili zaključak u kojem se navodi da je „u interesu Grada, poslodavca i radnika da firma „Darfur Boreli” nastavi sa radom”. SES predlaže poslodavcu da u skladu sa zakonom, a najkasnije do 10. oktobra 2017. godine, izmiri zaostale obaveze prema radnicima (doprinosi PIO i zarade). Članovi SES-a su pozvali radnike da nastave sa radom i vlasnicima firme Darfur Boreli predložili da u Upravni odbor firme imenuju i predstavnike lokalne samouprave i sindikata.
SES grada Sombora će o održanoj sedmoj sednici i zaključcima obavestiti Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika, Ministarstvo privrede RS, Pokrajinski socijalno-ekonomski savet, SES Republike Srbije i gradonačelnicu grada Sombora.
@ Čet, 05.10.2017. 06:42
agencija za licenciranje stečajnih upravnika darfur boreli dragan perović ministarstvo privrede rs pokrajinski socijalno-ekonomski savet privreda socijalno-ekonomski savet sombor upravni odbor
Prethodna vest Sledeća vest