„Zeleni list” kampu „Long Tour”

Somborski kamp za bicikliste „Long Tour” dobio je priznanje „Zeleni list” za izuzetan doprinos u oblasti održivog turizma.

Foto 31997Foto 31996 Povodom obeležavanja „UN godine održivog turizma – 2017”, Centar za istraživačke i razvojne projekte „EcoDev” uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije i Turističke organizacije Srbije, dodelili su nagrade za održivi razvoj turizma u pet kategorija, kao i priznanja „Zeleni list” za izuzetan doprinos u oblasti održivog turizma, koji je dodeljen Udruženju građana „Long Tour”, u okviru kojeg funkcioniše i biciklistički kamp.
Na svečanoj dodeli nagrada i priznanja u Privrednoj komori Srbije državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević je tom prilikom rekao da je cilj dodele nagrada i priznanja da se podrži održivi razvoj turizma u Srbiji, te da će resorno ministarstvo u daljem razvoju ove oblasti voditi računa o tri aspekta turizma: o ekonomskoj i društvenoj održivosti, kao i zaštiti životne sredine. Kako su Ujedinjene nacije ovu godinu proglasile za godinu održivog turizma, težnja je da se strategija održivog turizma implementira u svim segmentima.
@ Uto, 12.09.2017. 23:38
biciklistički kamp biciklizam društvo državni sekretar eco dev ekologija ivanka ognjanov ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija miroslav knežević održivi turizam privredna komora srbije sombor turistička organizacija srbije turizam udruženje građana long tour zeleni list
Prethodna vest Sledeća vest