U somborskim školama 675 prvaka

U osnovne škole na teritoriji grada Sombora pošlo je 675 đaka – prvaka. Škole u Somboru u školskoj 2017/18. godini pohađaće 394, a u somborskim selima 277 učenika prvih razreda.

Foto 31952 Lokalna samouprava i lokalni  Savet za bezbednost saobraćaja pripremili su poklone dobrodošlice za prvake – prvaricu, saobraćajni bukvar i fluorescentni prsluk.
Dobrodošlicu učenicima prvog razreda OŠ „Nikola Vukićević” poželela je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, Nemanjom Saračem, članom Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja i Goranom Todorićem, načelnikom Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora.
I u ostalim školama paketiće dobrodošlice u školski svet, prvacima su uručili članovi Gradskog veća: Miroslav Kovačić, za oblast komunalna delatnost i investicije, Darko Radulović, za oblast poljoprivrede, Mirko Strigić, za oblast ruralnog razvoja, Silard Janković, za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama, te pomoćnici gradonačelnice – za oblast urbanizma i zaštite životne sredine Boris Bulović i Branislav Svorcan, za oblast kulture i informisanja.
Najviše prvaka ima OŠ „Avram Mrazović“ i to 101, potom OŠ „Ivo Lola Ribar“ 96, dok škole „Nikola Vukićević“ i „Dositej Obradović“ imaju  82 učenika prvog razreda.
OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ Sombor ima 34 prvaka koji će nastavu pohađati na srpskom i tri prvaka koji će nastavu pohađati mađarskom jeziku.
OŠ  „Branko Radičević“ Stapar ima 36, OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo  31, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Stanišić 30, u Bačkom Monoštoru OŠ „22. oktobar“  primila je 26, a škola u Čonoplji „Miroslav Antić“ 24 učenika prvog razreda.
U Bezdanu škola „Bratstvo-jedinstvo“  je bogatija za 20 prvaka koji će nastavu pohađati na srpskom i devet prvaka koji će nastavu pohađati na mađarskom maternjem jeziku. OŠ „Svetozar Miletić“ ima 14 prvaka koji će nastavu pohađati na srpskom i sedam koji će nastavu pohađati na mađarskom jeziku. U školi „Petar Kočić“ u Riđici u školske klupe je selo 14,  a u OŠ „Aleksa Šantić“ A. Šantić 12 učenika prvog razreda. U školi „Laza Kostić“  u Gakovu  ima 13 i u isturenom odeljenju u Rastini tri prvaka. Škola „Kiš Ferenc“ u Telečki ima osam prvaka od kojih jednog koji će nastavu pohađati na srpskom i sedam koji će nastavu pohađati na mađarskom jeziku. OŠ „Ognjen Prica“ u Kolutu ima osam i OŠ „Moša Pijade“ Bački Breg sedam prvaka.
@ Sub, 02.09.2017. 02:20
sombor
Prethodna vest Sledeća vest