Vesela mašina i Zlatni destilat

Udruženje vinogradara i voćara „Visovi” poziva ljubitelje rakije da im se pridruže na tradicionalnim manifestacijama.

Foto 15768„Dani vesele mašine” biće upriličeni u nedelju 10. septembra na Burduševom brdu. Priredba će biti organizovana po osmi put, a kao i svih prethodnih godina, učesnici će nadmetati u pripremi šljivovice. Kako su najavili domaćini iz Udruženja „Visovi”, istog dana, na istom mestu, biće izabrane i najbolje rakije, prijavljenje u okviru 5. Festivala rakije „Zlatni destilat”. Pravo učešća na jubilarnom takmičenju imaju proizvođači koji rakiju pripremaju za sopstvenu upotrebu, odnosno destilerije. Nadmetanje će biti organizovano isključivo u konkurenciji rakije od šljiva. Predaja uzoraka (minimum pola litre) trajaće od 4. do 6. septembra, dok će već 7. septembra biti upriličeno ocenjivanje uzorak. Proglašenje najboljih zakazano je za nedelju 10. septembra na Burduševom brdu.
Detaljne informacije o nastupu na Zlatnom destilatu mogu se dobiti od Đoke Dragojevića - 062/605-035. Kontakt osoba za učešće na takmičenju „veselih mašina” je predsednik Visova, Branko Šoštarić Šole - 063/562-839.
@ Uto, 29.08.2017. 03:57
5. zlatni destilat 8. dani vesele mašine branko šoštarić šole burduševo brdo đoka dragojević kljajićevo sela sombor udruženje vinogradara i voćara visovi
Prethodna vest Sledeća vest