Gradska uprava: Saradnja grada i škola za pohvalu

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i njeni saradnici Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje i Goran Todorić, načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, održali su sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sombora.

Foto 31868Foto 31867 Sastanak je održan u Osnovnoj školi „Avram Mrazović”, zbog toga što se u ovoj školi završavaju radovi na rekonstrukciji kabineta za hemiju, u skladu sa inicijativom koja je pokrenuta na prošlogodišnjem sastanku gradonačelnice i direktora škola. Na sastanku održanom 2016. godine, prilikom pripreme budžeta za 2017. godinu, pokrenuta je inicijativa da se svake godine u budžetu grada obezbede sredstva za opremanje kabineta u školama i tada je odlučeno da to bude kabinet za hemiju u OŠ „Avram Mrazović”.
Za rekonstrukciju i opremanje kabineta iz budžeta grada izdvojeno je 1.700.000 dinara i prema rečima Maje Sekulić, direktorke OŠ „Avram Mrazović”, kabinet će biti spreman do početka školske godine.
U razgovoru sa direktorima škola, gradonačelnica je istakla da je cilj sastanka da se napravi rezime urađenog tokom prošle školske godine, te da se navede koji su planovi za narednu, kao i da se istaknu prioriteti. Direktori škola su podržali ovakav način rada gradonačelnice i njenih saradnika i inicirali da se u budžetu za narednu godinu planiraju sredstva za opremanje kabineta za biologiju u OŠ „Dositej Obradović”.
Saradnju sa Gradom Somborom pohvalio je i načelnik Školske uprave Sombor Borislav Staničkov, koji je prisustvovao sastanku.
@ Čet, 24.08.2017. 01:03
borislav staničkov direktor društvo dušanka golubović goran todorić grad sombor gradonačelnica gradska uprava lokalna samouprava maja sekulić nemanja sarač obrazovanje odeljenje za obrazovanje oš avram mrazović oš dositej obradović osnovna škola sombor
Prethodna vest Sledeća vest