Stakhovski strpljiviji u završnici

Somborac je završio takmičenje na turniru u Sloveniji.

Foto 31713Stakhovski - Krajinović 2:1 (6:1, 3:6, 6:3). Filipova serija pobeda prekinuta je u osmom meču. Malo je nedostajalo da Somborac savlada iskusnog Ukrajinca, koji je, ispostaviće se, meč prelomio pri rezultatu 3:3 odlučujućeg seta. Iskoristio je nešto slabiji servis i vezane greške Krajinovića te stekao brejk prednosti, koji je i pored svih pritisaka uspeo da sačuva do kraj meča. Filip je kod 3:5 bio u prilici da vrati izgubljeni servis, ali su presudni udarci ostali bez potrebne mirnoće što je Ukrajincu omogućilo da reši pitanje pobednika. Krajinovićev rival je u ovom meču imao fenomenalan učinak nakon uspešnog prvog servisa, sa preko 80 odsto osvojenih poena. Stakhovski u polufinalu igra protiv Grka Cicipasa.
Somborski teniser takmičenje u Portorožu završava sa 15 atp bodova i 1.260 evra iz nagradnog fonda. Taj učinak omogućiće mu da stigne na granicu najboljih sto (trenutno 109. svetski teniser). Predstoji desetodnevna pauza, a potom kvalifikacije za poslednji gren slem u sezoni. Biće mu potrebno tri pobede da bi se našao u glavnom žrebu turnira u Njujorku.
@ Pet, 11.08.2017. 01:16
atp čelindžer - challenger filip krajinović grand slam new york portorož (slo) sergiy stakhovsky (ukr) sombor sport tenis tsitsipas
Prethodna vest Sledeća vest