U petak crveni meteo alarm, u subotu osveženje

U petak tropski dan, meteorolozi za subotu najavljuju osveženje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u upozorenju o vremenu za 11. avgust najavljuje visoke temperature na celom području Srbije.
U upozorenju RHMZ se navodi da će u većini mesta u petak maksimalna temperatura iznositi od 37 do 40 Celzijusovih stepeni, te da će  tokom noći između četvrtka i petka temperatura biti iznad 20 stepeni.
U izgledima vremena za narednih sedam dana, odnosno do 17. avgusta, RHMZ prognozira da će 11. avgusta krajem dana i tokom noći, ponegde u zapadnim i severnim predelima Srbije biti mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.
Za subotu, 12. avgust, najavljuje se osveženje uz pojačan severozapadni vetar, a mestimično će padati kiša i to uglavnom posle podne i uveče.
U nedelju, 13. avgusta, navodi se u upozorenju RHMZ, biće promenljivo i osetno svežije vreme uz mestimičnu kišu ili pljuskove, a od 12. do 17. avgusta očekuje se suvo vreme sa temperaturama u granicama proseka za ovo doba godine.
@ Čet, 10.08.2017. 23:53
crveni meteo alarm ekstremno visoka temperatura kiša prognoza vremena republički hidrometeorološki zavod sombor upozorenje vrelina
Prethodna vest Sledeća vest