Vojvođanski milion za somborski sport

Vojvođanski sekretarijat za sport i omladinu objavio je nedavno rezultate tri konkursa, a na kojima su se među dobitnicima našle institucije i udruženja iz Sombora.

Foto 8777Foto 29834Somborskom kraju pripalo je milion dinara, a ta sredstva biće preusmerena na pet adresa. Sportski savez grada Sombora i Biciklistički klub Sombor izabrani su na konkursu za međunarodna takmičenja i manifestacije od značaja za AP Vojvodinu. Projektima „Gradovi otvorenog srca” i „Liberty cycling race” opredeljeno je 200, odnosno 150 hiljada dinara. Tokom jula okončan je konkursni poziv za postupanje u skladu sa Akcionim planom APV. Među izabranima je somborski Kik-boks klub Kobra. Njihovom predlogu „Edukacija vrhunskih stručnjaka za rad sa vrhunskim sportistima u borilačkim veštinama” dodeljeno je 300.000 dinara.
Preostala deo vojvođanskog novca pripao je gradskim osnovnim školama. Nadležna komisija APV odlučila je da sa 250.000 dinara podrži „Somborsko sportsko leto” u OŠ Dositej Obradović, odnosno „Vežbanje za dečiji osmeh” u iznosu od 100.000 dinara.
@ Uto, 08.08.2017. 03:01
biciklistički klub sombor gradovi otvorenog srca liberty cycling race oš dositej obradović oš nikola vukičević pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sombor somborsko sportsko leto sport sportski savez grada sombora sportski stručnjaci vežbanje za dečiji osmeh
Prethodna vest Sledeća vest