Ubedljivi Kolarić i Klašnić

Završen je šesti turnir 10. Vip serije u odbojci na pesku. Najbolji domaći par ubedljiv u muškoj konkurenciji. Prva ovogodišnja titula za ženski tandem Savović i Raičević. Pune tribine poslednje takmičarske večeri.

Foto 31680Foto 31681Foto 31674Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić su opravdali ulogu favorita i bez izgubljenog seta stigli do titule na somborskom turniru Vip Beach Volley Mastersa, ujedno pete u dosadašnjih šest turnira. Oni su u finalnom duelu rezultatom (21:11, 21:18) nadigrali Ivana Lozića i Sašu Surlu, koji su tek sredinom drugog seta pružili dovoljno dobru igru da bi suprotstavili uigranom šampionskom tandemu. To je bilo premalo za bolje od pristojnog poraza u finalu. Treće mesto osvojio je par Stefan Basta/Miljan Kiković. Posle prave drame sa 2:1 (21:15, 21:23, 16:14) savladali su Gavrilova i Plavšića. Finalisti su zahvalili somborskoj publici na fenomenalnoj podršci i što su stvorili ambijent za nezaborav. Kako su naglasili bilo je pravo zadovoljstvo igrati u Somboru. 
Ženski deo turnira bio je značajno neizvesniji. Samo u dva od poslednjih osam mečeva nije se igrao taj brejk. Maksimalna tri seta viđeno je i u finalnom duelu. Posle dva poraza, najzad su u meču za naslov slavile Nataša Savović i Katarina Raičević. Savladale su sa 2:1 (21:15, 13:21, 15:13) Goranu Mrđan i Aleksandru Aleksić koje su pre finala slovile za blage favoritkinje. Poslednje mesto na pobedničkom postolju zauzele su su sestre Marija i Tamara Miljević. Nepunih 40 minuta bilo im je potrebno za maksimalni pobedu (21:15, 21:19) nad Frajtović i Kostić. 
Najboljim timovima šestog turnira Vip Beach Volley Masters serije priznanja su uručili bivši odbojkaški reprezentativci Srbije, Ivan Miljković, Đula Mešter i Slobodan Boškan, rukovodstvo SSGS, Dragan Maksimović i Miloš Aleksić, te zamenik gradonačelnice Antonio Ratković
- Sombor je jedini grad u kome se organizuje turnir u večernjem terminu što je zaista sjajno. Turnir je odlično organizovan i posebno je prijatno što se sve održava u centru grada - rekao je za SOinfo.org, Ivan Miljković, jedan od najboljih odbojkaša sveta u ovom veku. Preneo je da se razgovaralo o nastavku saradnje i narednim turnirima, ponovivši da je organizacija u Sombor na visokom nivou. Miljković je preneo da savez dosta pažnje poklanja odbojci na pesku i da je namera da se stvore makar po jedna i muška ekipa za ozbiljne turnire i olimpijske igre, u naredna dva ciklusa. Bivši srpski reprezentativac je napomenuo da je njegova i uloga bivših saigrača jasna, da svojim prisustvom na turnirima doprinesu popularizaciji ovog sporta, ali i kvalitetu odbojkaških školica u kojima su aktivno učestvovali na svim dosadašnjim turnirima. Srpska masters serija u odbojci na pesku nastavlja se narednog vikenda u Čajetini. Finale se igra od 23. do 25. avgusta na Adi Ciganliji.
@ Ned, 06.08.2017. 04:33
10. vip beach volley masters aleksandra aleksić antonio ratković dragan maksimović đorđe klašnić đula mešter frajtović/kostić gavrilov/plavšić goran mrđan ivan lozić ivan miljković katarina raičević lazar kolarić marija miljević miljan kiković miloš aleksić nataša savovivć odbojka na pesku saša surla slobodan boškan sombor sport stefan basta tamara miljević
Prethodna vest Sledeća vest