„Zlatni suncokret” Ištvanu Viragu

Na 45. Salonu umetničke fotografije na temu život sela „Žisel“ prva nagrada za pojedinačnu fotografiju pripala je somborskom fotografu Ištvanu Viragu.

Foto 31595 Plaketu „Zlatni suncokret”, diplomu i novčanu nagradu Ištvan Virag je dobio za fotografiju „Vinogradi 03”. Festival će trajati od 4. do 6. avgusta u Domu kulture „Vuk Karadžić” u Omoljici u Banatu. Manifestacija će početi svečanim otvaranjem 45. Salona umetničke fotografije, dodelom nagrada i otvaranjem izložbe Ištvana Viraga, nosioca najvišeg zvanja u Foto savezu Srbije.
Žiri 45. Salona u sastavu: Dragoslav Mirković MF FSS, Imre Sabo KMF FSS, Milan Živković MF FSS i Zdravko Simijonović - delegat FSS, pregledao je 561 fotografiju od 147 autora i doneo odluku da na 45. Salonu bude izloženo stotinu fotografija od 79 autora.
Pored Ištvana Viraga kao dobitnika nagrade, žiri je za izložbu odabrao i radove nekoliko somborskih fotografa: Dušana Kozoderovića, Saše Lalića, Branislava Goluba, Petra Zamboa, Jovana Đikića i Olivere Križak iz Stanišića.
@ Čet, 27.07.2017. 10:57
fotograf fotografija ištvan virag kultura međunarodni salon umetničke fotografije nagrada omoljica sombor žisel
Prethodna vest Sledeća vest