Salašarske ekipe odmerile snage u Kozari

Žitelji salaša na bezdanskom putu u nedelju, 16. jula, bili su domaćini tradicionalnog okupljanja fudbalera sa pet salaških naselja iz okoline Sombora, koji su odigrali turnir u malom fudbalu „Kozara 2017”.

Foto 31522Foto 31520 Na igralištu uz Dom kulture u naselju Kozara, fudbalske ekipe iz Gradine, Lenije, Nenadića, Bukovca, uz ekipu domaćina, prikazale su borben i dopadljiv fudbal uz fer i korektno ponašanje svih učesnika. Na turniru su domaći fudbaleri pokazali najbolju igru, pa su ponovili uspeh sa poslednjeg okupljanja u Gradini i osvojili prvo mesto. Na drugo mesto su se plasirali fudbaleri sa salaša Lenija, dok je treća pozicija pripala fudbalerima iz Nenadića. Bukovčani su bili četvrti, a ekipa iz Gradine je zauzela poslednje, peto mesto. Mihajlo Mišković iz ekipe Kozare sa šest postignutih golova proglašen je najboljim strelcem turnira, a najboljim golmanom je proglašen Marko Tešić, čuvar mreže domaćina. Fudbaler Lenije, Đorđe Bandobranski, proglašen je za najboljeg igrača turnira. Posle turnira priređena je večera, a važan detalj je da učesnici ne plaćaju kotizaciju. Najavljeno je i sledeće kolo ovog svojevrsnog salašarskog prvenstva, koje će za dve sedmice biti odigrano na Bukovcu, a završni turnir će biti u avgustu, na igralištu pored stare škole u Nenadiću.
@ Pon, 17.07.2017. 01:09
amaterizam bukovac đorđe bandobranski fudbal gradina kozara lenija marko tešić mihajlo mišković nenadić salaš sombor sport turnir
Prethodna vest Sledeća vest