Klubovi saglasni oko finansiranja

Članovi Gradskog fudbalskog saveza Sombor jedinstveni su u nameri da sačuvaju dosadašnji način finansiranja osnovnih troškova klubova.

Foto 17313Fudbalski klubovi su na sastanku, koji je organizovao predsednik GFS Sombor, Dragan Bubanja, jednoglasno podržali nastavak prakse ustanovljene prethodne sezone, a po kojoj Savez u ime svih članova, bez obzira na rang, plaća troškove službenih lica, putovanja, odnosno godišnjih članarina. Predstavnici klubova su saglasni da se na ovaj način izbegavaju zahtevni administrativno-knjigovodstveni poslovi, da ne postoji mogućnost da manjka sredstava za takmičenje i da se stvaraju dugovi. Predsednik GFS Sombor je članstvu preneo da je gotovo identično, gradonačelnici Dušanki Golubović, predstavio pozitivne pomake koje je doneo program finansiranja fudbala, ustanovljen na inicijativu sadašnjeg predsednika SSGS, Dragana Maksimovića. On je naveo i da bi bilo besmisleno ukidati dobru praksu. Delegati nekolicine klubova su na sastanku ukazali da bi novi fudbalski budžet trebalo da obuhvati i mlađe uzrasne kategorije i da se za ta zvanična takmičenja obezbede neophodna sredstva, „koja nisu velika, ali bi itekako pomogla klubovima”. Obećano je da će ti zahtevi biti uvršteni u plan za predstojeći konkurs.
Gradski fudbalski savez je ovom prilikom klubove upoznao i sa kalendarom za narednu sezonu. Takmičenje u Područnoj ligi počinje 19. avgusta, dok će sezona u 1. i 2. razredu MFL startovati prvog septembarskog vikenda.
@ Sre, 12.07.2017. 02:51
dragan bubanja dragan maksimović dušanka golubović gradonačelnica gradski fudbalski savez sombor - gfs sombor međuopštinska liga - 1. razred međuopštinska liga - 2. razred područna liga sombor sport sportski savez grada sombora - ssgs
Prethodna vest Sledeća vest