Rasprava o kućnom redu u zgradama

Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove pripremilo je nacrt odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama.

Foto 31438 - Odlukom o kućnom redu propisana su opšta pravila ponašanja u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, obavezna za sve stanare. Poštovanjem pravila definisanih odlukom obezbediće se red, mir i sigurnost u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama. Svim stanarima će se omogućiti nesmetano korišćenje posebnih i zajedničkih delova zgrade, kao i očuvanje zajedničkih delova zgrade u urednom, ispravnom i sigurnom stanju za korišćenje. Nacrtom Odluke lokalna samouprava je naročito odredila dozvoljeni nivo buke u korišćenju posebnih delova zgrade i u zgradi, odnosno stambeno-poslovnoj zgradi - piše u pozivu za javnu raspravu. Razlozi za donošenje navedene odluke proizilaze iz Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada i Statuta grada Sombora kojima je propisano da lokalna samouprava ima obavezu da propiše opšta pravila kućnog reda u zgradama na svojoj teritoriji.
Primedbe i predlozi na nacrt odluke mogu se dostaviti u pisanoj formi na pisarnici Gradske uprave, šalteri 11 ili 12 uz napomenu „primedbe na Nacrt Odluke o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama” ili putem imejla: zlaslo@sombor.rs. Rok je 10. jul do devet časova za kada je zakazana javna sednica sa završnom raspravom.
@ Čet, 06.07.2017. 11:00
odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove odluka o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama privreda sombor zakon o stanovanju i održavanju zgrada
Prethodna vest Sledeća vest