Bački Breg ponovo popularan među migrantima

Dnevni list „Mađar so” (Magyar Szó) piše da je Bački Breg ponovo postao popularna destinacija migranata, koji tu pokušavaju da pređu mađarsku granicu.

Foto 31080Prema pisanju novosadskog „Mađar soa”, mađarski graničari su od subote uveče do nedelje ujutru, otkrili 91 osobu u ilegalnom prelasku državne granice u oblasti Santova (Hercegszántó). Meštani Bačkog Brega su ispričali da su poslednjih nekoliko dana primetili više migranata nego ranije, ali da nisu u selu. Ipak, o njihovom prisustvu u okolini slikovito govori to, da su pokupovali sav hleb u seoskim pekarama i prodavnicama. Jedan meštanin je kazao da u selo stižu obično predveče, sa pet ili šest taksija. Novinari „Mađar soa” su zatekli nekoliko migranata u Bačkom Bregu, koji su im kazali da su iz Pakistana, da se već tri meseca nalaze u Srbiji i da žele da stignu u Nemačku, ali i to da je granicu Mađarske veoma teško preći.
Prema zvaničnim podacima, u Srbiji se trenutno nalazi sedam hiljada migranata, od kojih je 395 smešteno u Prihvatnom centru u Somboru. Pre nekoliko dana, dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je u Somboru da proširenja kapaciteta Prihvatnih centara neće biti.
@ Pon, 12.06.2017. 02:06
sombor
Prethodna vest Sledeća vest