Prijavljeno više od 700 trkača

Novo, 38. izdanje Asics somborskog polumaratona zakazano je za nedelju u 10 sati, a sat najmlađi startuju sat ranije, u trci „pužića”.

Foto 30905 Nastup u polumaratonskoj trci najavilo je više od 500 trkača u pojedinačnoj konkurenciji. Najveći broj atletičara stiže sa teritorije Srbije, dok će zavidan broj činiti i trkači iz Hrvatske, uglavnom iz Osijeka i Našica. Izostao je značajniji broj prijava iz susedne Mađarske. Zanimljivo je da će među učesnicima biti po jedan atletičar iz Velike Britanije, odnosno Nepala. Polumaratonska trka okupiće i tridesetak tročlanih štafetnih ekipa. Start/cilj polumaratona biće na glavnoj gradskoj ulici, nakon čega će kružna trasa voditi do Čonopljanskog puta, a nakon povrtaka istim putem, dalje kroz ulice Svetozara Miletića, Karađorđevu, Radišićevu... Postojeća trasa ustanovljena je prošle godine. Rekord somborskog polumaratona 1:08,48 od 2004. godine drži Kuljanin Zdravko Mišović.
Istovremeno sa polumaratoncima startovaće i učesnici trke na Dukat sport trke sedam kilometara. Prijavljeno je preko 130 učesnika. Prognostičari za nedelju najavljuju prijatna vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima.
@ Pet, 19.05.2017. 05:24
38. asics somborski polumaraton atletika dukat sport trka sombor sport trčanje zdravko mišović
Prethodna vest Sledeća vest